Parkinson Rollators

Parkinson Rollators

Iedere doelgroep verlangt naar andere specificaties van een rollator. Dat geldt zeker voor mensen die te maken hebben met de ziekte van Parkinson. Gelukkig zijn er tegenwoordig speciale Parkinson rollators op de markt om het bewegen en stappen voor Parkinsonpatiënten mogelijk en aangenaam te maken.

Wat is een Parkinson rollator

Een Parkinson rollator ziet er vrijwel hetzelfde uit als een reguliere rollator. Parkinson rollators hebben natuurlijk wel andere specificaties.

 • Parkinson rollators zijn speciaal ontwikkeld voor Parkinsonpatiënten zodat zij zich gemakkelijk voort kunnen bewegen, maar wel de nodige steun ervaren. Daarom speelt het gewicht van de rollator een belangrijke rol. De Parkinson rollator is zeker en vast niet te zwaar, maar biedt wel de juiste ondersteuning voor de patiënt.
 • Daarnaast spelen Parkinson rollators in op het bekende fenomeen freezing. Als u iemand met Parkinson kent of zelf Parkinson hebt, weet u als geen ander dat ‘freezing’ een veelvoorkomend probleem is tijdens het stappen. Parkinson rollators maken gebruik van slimme technieken om in te kunnen grijpen wanneer ‘freezing’ zich voordoet. Hierdoor gaan Parkinsonpatiënten met een speciale Parkinson rollator met veel meer zelfvertrouwen kunnen stappen.

Fellow Parkinson: de klassieke Parkinson rollator

De Fellow Parkinson is een klassieke rollator voor Parkinsonpatiënten. Daarmee bedoelen wij dat deze rollator vooral de focus legt op haar kwaliteit en niet zo zeer op het uiterlijk van de rollator. Wellicht herkent u als Parkinsonpatiënt het probleem van te weinig steun van een lichtgewicht rollator.

 • Het gewicht van de Fellow Parkinson rollator is 8 kg en geeft daarmee de perfecte ondersteuning tijdens het stappen.
 • Een ander groot voordeel van de Fellow Parkinson zijn de handvaten.
  Deze zijn namelijk naar voren gericht, zodat u meer in de rollator stapt in plaats van erachter. Zo is deze Parkinson rollator niet enkel stevig, maar ook erg ergonomisch.
 • Om ’freezing’ te bestrijden bevat de Fellow Parkinson een ’anti-freezingsysteem’. Dit systeem is geïntegreerd in de rollator. Wanneer ’freezing’ optreedt, kunt u op een knopje drukken op de handgreep. Hierdoor wordt er een visuele en auditieve prikkel geactiveerd in de vorm van een geluid en een lazer. Deze prikkel helpt u om letterlijk en figuurlijk over het ’freezing’ moment heen te stappen.

Rollz Motion Rhythm: de slimme en moderne Parkinson Rollator

Kent u de Rollz Motion van Rollz? Deze rollator wordt erg gewaardeerd vanwege haar strakke en moderne uiterlijk en gebruiksvriendelijkheid.
Deze rollator is nu ook speciaal verkrijgbaar voor Parkinsonpatiënten. Belangrijk om te weten is dat u de rolstoelmodule, die normaal standaard bij de Rollz Motion geleverd wordt, als optie kunt bijnemen. De zogeheten Rollz Motion Rhythm focust zich namelijk op andere aspecten die belangrijk zijn voor Parkinsonpatiënten.

 • De Rollz Motion Rhythm weegt 10,6 kg en is daarmee extra stevig gebouwd. Hierdoor ervaart u altijd een zelfverzekerd gevoel van steun tijdens het stappen.
 • De handvaten van de Rollz Motion Rhythm zijn naar voren gericht.
 • Dit in combinatie met de extra grote achterwielen zorgen ervoor dat u altijd stabiel en rechtop wandelt.
 • Maar wat de Rollz Motion écht uniek en hypermodern maakt, is het slimme ‘anti-freezingsysteem’. Dit systeem is net zoals bij de Fellow Parkinson geïntegreerd in de rollator. Maar het ‘anti-freezingsysteem’ van de Rollz Motion Rhythm heeft meer opties en slimme instellingen. Met één druk op de knop helpt de rollator u om over het ‘freezingmoment’ heen te stappen door ritmische tonen, een laserstreep of trilling in de handvaten. Elke persoon is uniek en daarom kunt u de prikkels individueel instellen met behulp van een handige app op uw smartphone. Naast het in- of uitschakelen van prikkels, kunt u ook de intensiteit van de prikkels instellen. Zo stelt u de Rollz Motion Rhythm echt helemaal naar uw eigen wensen in om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn wanneer ‘freezing’ zich voordoet.
 • Daarnaast is de Rollz Motion Rhythm erg populair vanwege het gebruiksgemak en het strakke design. U kunt deze Parkinson rollator zonder moeite plooien tot een compact pakket.

Huren

Wil je eerst ervaren hoe het is om te wandelen met een Rollz Motuin Rhythm? Dat kan, want vanaf nu kan je deze rollator ook huren per periode van 1 week zolang het nodig is.

huurprijs: 60 euro/week excl. BTW.

Terugbetaling 

Beide rollators zijn opgenomen in de gecertificeerde lijst van loophulpmiddelen van het VSB (Vlaams Sociale Bescherming) waardoor ze in aanmerking komt voor een terugbetaling of tegemoetkoming.

Wat moet je doen?

 1. Een mobiliteitshulpmiddel koop je op voorschrift van een arts. De eerste stap is dus langsgaan bij je huisarts. Die zal je onderzoeken en je een medisch voorschrift meegeven. Hij/zij  gebruikt daarvoor dit document: medisch voorschrift mobiliteitshulpmiddel
 2. Met dat voorschrift kom je naar onze Thuiszorgwinkel.
 3. Wij regelen alles: van administratie tot levering!