Ademhaling

Ontdek de kracht van Ademen
(Dan Brulé)

AEROSOLTOESTEL

Aerosoltoestellen worden gebruikt wanneer krachtig inademen of gebruik van een ander hulpmiddel niet mogelijk is, bvb bij bejaarden, bij kleine kinderen of bij personen met een lichamelijke of geestelijke beperking.

Hoe gebruik je een aerosoltoestel? 

Wij verhuren aerosoltoestellen voor korte en lange termijn.

Jij kan bij ons eveneens terecht voor aankoop van aerosoltoestellen met bijhorend masker.

PUFFERS OF INHALATOREN

Uit onderzoek van het UZA  blijkt  dat bij een inhalator een  veelvoud van geneesmiddelen de luchtwegen bereikt in vergelijking met een aerosoltoestel. Daarnaast is het gebruiksgemak is veel groter en het duurt slechts enkele seconden terwijl dat bij aerosol  al snel een kwartier is, soms meermaals per dag. Voor sommige aandoeningen zoals mucoviscidose geniet het gebruik van aerosoltoestellen nog steeds de voorkeur.

HET GOED GEBRUIK VAN PUFFERS BEPAALT DE EFFICIENTIE

ZUURSTOF

Voor levering van zuurstof werken wij vaak samen met de firma Oxycure:

  • De zuurstofconcentrator Oxycure – Kröber is dé referentie op het gebied van comfort: het geluidsniveau is beperkt tot 31 of 35 db en de gebruiksvriendelijkheid is optimaal.
  • De draagbare zuurstofconcentratoren Oxycure – Inogen, Oxycure – SimplyGO, Oxycure – Sequal en Oxycure – Oxus laten een onbeperkte mobiliteit toe. Ze zijn comfortabel en veilig, zelfs voor behandelingen van 6 liter per minuut. Een echt alternatief voor de draagbare zuurstofflessen of voor vloeibare zuurstof
  • De draagbare en de reserve zuurstofflessen zijn licht en hanteerbaar. Ze zijn allemaal met ingebouwde ventielen uitgerust.

Deze toestellen zijn beschikbaar via onze apotheek mits voorschrift van een arts.

NUTTIGE INFO:

Als je voor een korte periode zuurstof nodig hebt, kan je een terugbetaling krijgen voor gasvormige zuurstof of voor een oxycentrator. Je arts moet hiervoor een aanvraag invullen en een voorschrift opmaken.
Aanvraag-voor-machtiging-tot-vergoeding zuurstof (korte termijn)