Saturatiemeters

Saturatiemeters

Zuurstofsaturatiemeters worden wereldwijd gebruikt op diensten voor intensieve zorgen, in de anesthesie en op spoedgevallen, maar ook in de eerstelijnszorg en thuis kan het zinvol zijn. Hoe werkt een saturatie meter?

ZUURSTOFSATURATIEMETERS

Een zuurstofsaturatiemeter bepaalt het percentage hemoglobine dat met zuurstof gebonden is. Het toestel wordt over de vingertop geschoven of op de oorlel geplaatst, waarna rode en infrarode golven doorheen het weefsel gaan en gedeeltelijk geabsorbeerd worden. Een fotodetector aan de andere zijde vangt de niet-geabsorbeerde golven op. Het met zuurstof gesatureerde hemoglobine heeft een rodere kleur dan hemoglobine waarop geen zuurstof gebonden is. Dat laat toe om het percentage zuurstofgesatureerd hemoglobine te bepalen in de capillaire circulatie.

Je kan de knijpervorm eenvoudig op je vinger plaatsen; Een saturatiemeter meet ook je hartslag. Je kan beide waarden onmiddellijk aflezen op het scherm.

Informeer naar de beschikbaarheid: 09/367 48 57 of kom gewoon eens langs. 

Nieuws

  • Saturatiemeter

    6 maart 2022

    Een saturatiemeter, hiermee kan je het percentage zuurstof gebonden aan hemoglobine meten. Samen met de ademfrequentie geeft het weer hoe het met iemand gaat. Ze worden wereldwijd gebruikt in...

    Lees meer
    Thuiszorgwinkel Zottegem