Zuurstof

Zuurstof

Leven kost energie. Voor lopen, denke, praten en zelfs voor ‘niks’ doen is energie nodig. Ons lichaam maakt energie door het verbranden van voedsel. Hierbij is ook zuurstof nodig. Als de aanvoer ervan via de longen te beperkt is, beslist de arts extra zuurstof toe te dienen. Dit kan ook thuis!

ZUURSTOF

Je kan zuurstof toedienen via drie bronnen:

 • gasvormige zuurstof
 • een zuurstofconcentrator
 • vloeibare zuurstof.

Korte termijn zuurstoftherapie kan je via de apotheek laten leveren. Met een voorschrift van de huisarts en een attest van van het ziekenfonds (je huisarts kan dit aanvragen) wordt korte termijn zuurstoftherapie vergoed in categorie A, dit wil zeggen dat de behandeling volledig terugbetaald wordt.

Aanvraag-voor-machtiging-tot-vergoeding zuurstof (korte termijn)

Voor de lange termijn zuurstoftherapie moet de patiënt naar het ziekenhuis bij een longspecialist. De zuurstof voor chronische patiënten wordt door het ziekenhuis geleverd en gefactureerd binnen de revalidatieovereenkomst afgesloten met het ziekenhuis.

Heb je vragen, aarzel niet contact op te nemen met onze apotheek.

 

Nieuws

 • Zuurstoftherapie

  18 maart 2022

  Leven kost energie. 🤸‍♂️ Lopen, denken, praten, het kost allemaal energie, zuurstof. Wanneer de aanvoer van zuurstof via de longen te beperkt is, kan de arts beslissen om extra...

  Lees meer
  Thuiszorgwinkel Zottegem