Steunkousen

Steunkousen

Steunkousen

Steunkousen draag je preventief. Dit in tegenstelling tot compressiekousen. Ze zorgen ervoor dat je benen minder snel vermoeid aanvoelen, hebben een positief effect op de bloedcirculatie in je benen en verkleinen zo de kans op spataders of bloedklonters.

STEUNKOUSEN

Steunkousen draag je preventief. Ze zijn alleen geschikt voor mensen met gezonde venen-om te voorkomen dat je bij lang staan of zitten zware, vermoeide benen krijgt. Ze zorgen ervoor dat je benen minder snel vermoeid aanvoelen, hebben een positief effect op de bloedcirculatie in je benen en verkleinen zo de kans op spataders of bloedklonters.

Een steunkous geeft druk op het lidmaat maar deze druk wordt uitgedrukt in denier waarden. De druk die steunkousen geven zijn veel lichter dan deze bij een compressiekous en is overal in de kous even sterk. Dit in tegenstelling tot een compressiekous waar de druk gradueel toeneemt vanaf de enkel. Bij vermoeide benen of wanneer men veel last heeft van krampen in de benen kan een steunkous een gepaste oplossing bieden. Steunkousen zullen echter niet van toepassing zijn bij vaataandoeningen.

Je kan bij ons terecht voor steunkousen van Bota

Bota: Botalux en Relax 280

 

 

Nieuws