Meerdere mobiliteitshulpmiddelen mét betaling door de Vlaamse sociale Bescherming.

Meerdere mobiliteitshulpmiddelen mét betaling door de Vlaamse sociale Bescherming.

Mobiliteitshulpmiddelen combineren

Mobiliteitshulpmiddelen die je kan cumuleren

Soms mag je een mobiliteitshulpmiddel combineren en dus toch nog een nieuw hulpmiddel aanvragen vooraleer de “hernieuwtermijn van je hulpmiddel is verstreken.
Anders moet je wachten tot de “hernieuwstermijn” van dat hulpmiddel verstreken is. De hernieuwingstermijn bepaalt per type hulpmiddel hoe lang je het kan gebruiken voor het aan vernieuwing toe is. Dat geldt ook voor hulpmiddelen die je via een andere gemeenschap dan de Vlaamse gemeenschap terugbetaald hebt gekregen.

Wanneer je medische toestand erg snel achteruit is gegaan of je gebruikt je hulpmiddel vaker dan gemiddeld en het is hierdoor noodzakelijk aan vervanging toe, dan kan je binnen je hernieuwingstermijn toch een nieuw hulpmiddel aanvragen. Zo kan je bijvoorbeeld een rollator samen met een manuele rolstoel aanvragen en beiden mét betaling door de Vlaamse sociale bescherming.

lijst met mobiliteitshulpmiddelen die je kan cumuleren

Een tweede manuele rolstoel kopen (mét betaling door de Vlaamse sociale bescherming)

Heb je een rolstoel gekocht, dan kan je er nog een tweede aanvragen. De Vlaamse sociale bescherming zal ook voor die tweede rolstoel betalen als je:

    • je rolstoel niet kan vervoeren en hem zowel thuis nodig hebt als in het dagverzorgingscentrum waar je verblijft, of in een andere (semi-) residentiële zorgvoorziening.
    • je rolstoel nodig hebt op verschillende verdiepingen bij je thuis en je een (trap)lift hebt.
    • je al een elektronische rolstoel hebt mogen kopen.
    • je rolstoel nodig hebt voor een opleiding, voor je job of soortgelijke dagbestedingen je die rolstoel niet zelf kan vervoeren in je wagen.

lijst met mogelijke combinaties als tweede manueel rolstoel

Heb je graag meer informatie, neem contact op met onze Thuiszorgwinkel Zottegem. Wij helpen je graag verder!

📞 09/367 48 57

📌 Heldenlaan 12, 9620 Zottegem