Handige hulpjes

Handige hulpjes

Maak kennis met een groot assortiment hulpmiddelen: je kan meer dan je denkt! Goed voor je zelfstandigheid en je zelfvertrouwen: zo kan je zo lang mogelijk zelfstandig in je eigen huis blijven wonen.

HULPMIDDELEN VOOR DE DAGELIJKSE HULP IN DE KEUKEN

Bij ons vindt je een breed aanbod  keukenhulpmiddelen voor dagelijks gebruik. Het genieten van de maaltijd is voor de meeste mensen het belangrijkste moment van de dag. Een goede voorbereiding van de maaltijd hoort daar uiteraard ook bij. Wij hebben onder andere aangepast keukengerei, keukenkrukken, fles- en blikopenersopeners.  Alles om je te helpen met koken in de keuken. Ook wanneer u Parkinson of Reuma heeft zijn dit prettige producten om in de keuken te hebben bij het bereiden van eten.

Vind je niet wat je zoekt? Contacteer ons via 09/367 48 57 of kom gewoon eens langs in onze thuiszorgwinkel.

STEUNKOUSEN

Steunkousen bieden een lichte of stevige steun voor mensen met zware of vermoeide benen. Door het uitoefenen van druk van buitenaf op het been worden de aders terug nauwer, zodat de kleppen terug kunnen werken. Hierdoor zal de bloedsomloop terug zijn taak kunnen uitvoeren en zullen de zwellingen afnemen. Steunkousen zijn geen aderspatkousen. Ze benaderen sterk een FIJNE STADSKOUS. Ze zijn esthetisch en geven een lichte of stevige steun.

Wanneer steunkousen niet voldoende helpen, kan het nuttig zijn om de overstap te maken naar echte compressiekousen. Deze sluiten zeer nauw rond het been en bieden een veel betere steun dan de gewone drukkousen. Ze worden vervaardigd in verschillende druksterktecategorieën.

Drukklasse 1: druk op de enkel 18 – 22 mmHg

Drukklasse 2: druk op de enkel 25 – 32 mmHg

Drukklasse 3: druk op de enkel 36 – 48 mmHg

• T.E.D.-kousen (Trombo Embolism Deterrent) zijn kousen met een “gegradueerde compressie”. Een anti-emboliekous of TED-kous draag je als je bedlegerig bent en weinig of geen beweging hebt, bijvoorbeeld na een operatie. De kous helpt voorkomen dat je bloed gaat klonteren en een embolie veroorzaakt.

FRIO KOELTASJES

FRIO biedt een effectieve, goedkope oplossing aan voor het probleem om insuline op een veilige temperatuur te houden, zonder het gebruik van een koelkast of koelelementen!
Insuline mag nooit boven de 30°C uitkomen. Er is nu echter een revolutionaire tas ontwikkeld die insuline veilig houdt voor minstens 45 uur – zelfs bij een buitentemperatuur van 38°C.

Let op: de FRIO insuline koeltassen zijn niet geschikt voor alle medicatie. De koeltassen kunnen niet ingesteld worden op een bepaalde temperatuur maar houden de medicatie koel door middel van kristallen. De kristallen houden de medicatie koel tot ongeveer 8°C onder de omgevingstemperatuur.

GENEESMIDDELENDOOSJES

Het pillendoosje helpt je om per dag en innamemoment de juiste medicijnen klaar te leggen. Hierin kan je kiezen voor een pillendoos voor 1 dag of voor een hele week. Er zijn verschillende formaten en indelingen bij ons beschikbaar beschikbaar.

Indien je het moeilijk hebt om een volledige tablet ineens door te slikken, kan je deze zonder moeite en in een handomdraai verpulveren met de pilverbrijzelaar.
Hou er wel rekening mee dat niet elke tablet mag verbrijzelt worden. Vraag raad aan je apotheker of surf naar de website: www.pletmedicatie.be

De pilsplitter  is dan weer een handig hulpmiddel om iedere tablet, groot of klein, zeer gemakkelijk en moeiteloos netjes in twee door te snijden.
Hou er rekening mee dat niet elke tablet mag gesplit worden. Vraag raad aan je apotheker of surf naar www.pletmedicatie.be

Nieuws

 • Een antislipmat, jouw levensredder! 

  8 mei 2024

  Een antislipmat, jouw levensredder! Een ongeluk is snel gebeurd, en zeker in bad of douche! Denk je even aan een antislipmat voor je eigen veiligheid? 💪 een antislipmat biedt...

  Lees meer
  Thuiszorgwinkel Zottegem
 • ⌚️ James B7 veiligheidshorloge ⌚️

  2 oktober 2023

  ⌚️ James B7 veiligheidshorloge ⌚️ ❗️ NIEUW: Veiligheid en stijl met het James B7 veiligheidshorloge. In noodsituaties activeer je met één druk een alarmsignaal en bel je automatisch jouw...

  Lees meer
  Thuiszorgwinkel Zottegem
 • ‘Gerust’ op reis

  20 juli 2023

  ‘Gerust’ op reis, met een Tempur-reiskussen Uitgerust op je vakantiebestemming toekomen? Met een reiskussen van Tempur wordt elke reis een eerste klasse ervaring. Een stijve nek is verleden tijd....

  Lees meer
  Thuiszorgwinkel Zottegem