Rollator nodig? Hierop moet je letten!

Rollator nodig? Hierop moet je letten!

Hoe vindt je nou de beste rollator die voldoet aan al jouw wensen? Om je hiermee te helpen, moet je je vooraf enkele vragen stellen.

Binnen of buiten?

Hoewel veel rollators zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden, zijn er ook speciale binnen- en buitenrollators.

Binnenrollators zijn wat kleiner. Ook de wielen van een binnenrollator zijn wat kleiner. Hiermee ben je wendbaarder en kan je makkelijker over drempels en tapijten stappen..

Buiten is stevigheid en stabiliteit juist belangrijk.
Ook wanneer je immers over een hobbelige weg of bospad wandelt, moet je nog comfortabel kunnen stappen

Lichtgewicht rollator?

Zowel binnen als buiten heb je een groot voordeel met een lichtgewicht rollator. Het gebruikersgemak van een lichte rollator is erg hoog. Je bent erg wendbaar en kan gemakkelijk zelfstandig je rollator overal mee naartoe nemen.

Wat iemand zwaar of licht vindt, is natuurlijk per persoon anders. Over het algemeen worden rollators van maximaal 8 kilo als lichtgewicht rollators gezien. Zwaardere rollators zijn rollators van meer dan 8 kilo.

Opvouwbare rollator?

Een rollator geeft je jouw vrijheid terug. Je kan weer gaan en staan waar je wilt. Maar wat als je maar klein woont of je wenst een grotere afstand te overbruggen?
Simpel: dan vouwt u uw rollator gewoon op.

Veel rollators zijn in de breedte of diepte opvouwbaar tot een compact pakket. Handig om op te bergen thuis of in het bagageruim van  auto. Zo kan je jouw rollator ook meenemen tijdens een dagje weg of vakantie. Sommige rollators zijn zelfs eenvoudig te demonteren.

Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze ❤