Meten is weten. Andere.

Meten is weten. Andere.

Suspendisse scelerisque metus a arcu aliquet, vel fermentum mi tempus. In egestas turpis sed nunc feugiat sodales.

BLOEDDRUKMETER

Bloeddrukmeting thuis is geschikt voor bijna iedereen met een verhoogde bloeddruk. Het thuis meten van de bloeddruk voorspelt het risico op het krijgen van hart- en vaatziekten beter dan bij de arts of in de kliniek. Als de dokter uw bloeddruk neemt, is die vaak hoger dan bij u thuis omdat de stress een verhoogde bloeddruk veroorzaakt (witte jas hypertensie). Bovendien bevordert het de therapietrouw en vergemakkelijkt het een eventuele aanpassing van de behandeling.

Je hoeft niet altijd een bloeddrukmeter aan te kopen. Wij bieden ook een Veroval bloeddrukmeter duo control medium (Hartmann) aan die je kan huren voor enkele dagen/weken.

BLOEDSUIKERMETING

Om zelf je bloedsuikerspiegel te controleren, heb je eerst en vooral een bloedglucosemeter nodig. Dit is een klein toestel dat toelaat om de glucose te bepalen in een druppeltje bloed.
Voor de metingen zelf heb je ook glucosestrips nodig. Belangrijk is dat elke glucosemeter werkt met eigen glucosestrips. Sommige meters hebben in plaats van individuele strips zogenoemde testcassettes, waarmee een aantal metingen uitgevoerd kunnen worden. Een glucosemeter werkt steeds op batterijen. Sommige meterfirma’s sturen op vraag gratis batterijen op.

Voor de vingerprik heb je een prikpen nodig met lancetten. Bij elke glucosemeter wordt een specifieke prikpen geleverd maar er is geen enkel bezwaar om de prikpen van een ander merk te gebruiken.
Je moet er wel rekening houden dat elke prikpen met een specifiek type lancetten werkt.

Je kan bij ons ook terecht voor bloedglucosemeters, prikkers, strips en lancetten.

Herken de symptomen van een te hoge of te lage bloeddruk.

Hypo en Hyper

Terugbetaling bloedsuikermeter

Veel personen met diabetes hebben via de conventie of het Zorgtraject diabetes recht op een gratis glucosetoestel en ook een aantal strips en lancetten. Ook de mutualiteit geeft soms tegemoetkomingen voor diabetesmateriaal.