Koortshermometer

Koortsthermometer

Koortserig of grieperig? Met een koortsthermometer weet je onmiddellijk of je koorts hebt.

KOORTSTHERMOMETERS

Koortserig of grieperig? Met een koortsthermometer weet je onmiddellijk of je koorts hebt. Bij Goed thuiszorgwinkel heb je de keuze tussen een standaard digitale thermometer, een oorthermometer of een voorhoofdsthermometer.

Wat is koorts?

Koorts of verhoogde lichaamstemperatuur is een abnormale stijging van de lichaamstemperatuur. Het is een signaal bij infectieziekten en algemene ontstekingsprocessen en geen ziekte op zich. Bij kinderen jonger dan 1 jaar, spreekt men pas van koorts wanneer de lichaamstemperatuur boven 38°C stijgt.

Bij koorts is de ‘thermostaat’ van het lichaam ingesteld op een hogere temperatuur en het lichaam probeert met alle middelen, zoals rillingen, die hogere temperatuur te bereiken en te behouden. Om de koorts te doen dalen moet je daarom eerst de lichaamsthermostaat ‘lager’ zetten met een koortswerend middel.

Wanneer kan je spreken van koorts?

Als algemene regel geldt dat de lichaamstemperatuur afhangt van de meetplaats en wordt beïnvloed door de omgevingstemperatuur, leeftijd, stress, slaaptekort, hormonen en fysieke activiteiten.

Correcte koortsmeting (Belgische richtlijnen)

Tot de leeftijd van 3 jaar meet je best anaal.
Vanaf 3 jaar  kan zowel anaal, onder de oksel, oraal of ter hoogte van de gehoorgang meten.

Nieuws

  • Koortsthermometer

    29 april 2022

    Koortsig of grieperig? Met een koortsthermometer weet je onmiddellijk of je koorts hebt! Thuiszorgwinkel Zottegem biedt een digitale thermometer of voorhoofdthermometer aan. Wat is koorts? Een abnormale lichaamstemperatuurstijging, het...

    Lees meer
    Thuiszorgwinkel Zottegem