Ademhaling. Andere.

Ademhaling. Andere.

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Fusce et elit ex. Sed interdum, ex et commodo volutpat, mauris dui imperdiet sapien.

AEROSOLTOESTEL EN TOEBEHOREN

Aerosoltoestellen worden gebruikt wanneer krachtig inademen of gebruik van een ander hulpmiddel niet mogelijk is, bvb bij bejaarden, bij kleine kinderen of bij personen met een lichamelijke of geestelijke beperking.

Hoe gebruik je een aerosoltoestel? 

Wij verhuren aerosoltoestellen voor korte en lange termijn.

Jij kan bij ons eveneens terecht voor aankoop van aerosoltoestellen met bijhorend masker.

INHALATOREN EN TOEBEHOREN

Uit onderzoek van het UZA  blijkt  dat bij een inhalator een  veelvoud van geneesmiddelen de luchtwegen bereikt in vergelijking met een aerosoltoestel. Daarnaast is het gebruiksgemak is veel groter en het duurt slechts enkele seconden terwijl dat bij aerosol  al snel een kwartier is, soms meermaals per dag. Voor sommige aandoeningen zoals mucoviscidose geniet het gebruik van aerosoltoestellen nog steeds de voorkeur.

HET GOED GEBRUIK VAN PUFFERS BEPAALT DE EFFICIENTIE

ZUURSTOF

Je kan zuurstof toedienen via drie bronnen:

  • gasvormige zuurstof
  • een zuurstofconcentrator
  • vloeibare zuurstof.

Korte termijn zuurstoftherapie kan je via de apotheek laten leveren. Met een voorschrift van de huisarts en een attest van van het ziekenfonds (je huisarts kan dit aanvragen) wordt korte termijn zuurstoftherapie vergoed in categorie A.

Aanvraag-voor-machtiging-tot-vergoeding zuurstof (korte termijn)

Voor de lange termijn zuurstoftherapie moet de patiënt naar het ziekenhuis bij een longspecialist. De zuurstof voor chronische patiënten wordt door het ziekenhuis geleverd en gefactureerd binnen de revalidatieovereenkomst afgesloten met het ziekenhuis.